nedelja, 28. september 2014

Camino de Santiago: Bucked list in komarji

Imate morda že izdelan Bucked list? Seznam želja, ki bi si jih izpolnili pred odhodom na luno, v nebesa, v luknjo…Meni se ta želja prikotali v misli v zadnjem letu, ko do obisti dojamem, da je življenje minljivo in da je prav vsaka sekunda, ki jo prediham tukaj, vredna vse časti.

Si zamišljate, da bi živeli vsako minuto posebej. Eno po eno? Vsak korak, vsak objem, vsaka misel. Sama sem to filozofijo na polno strenirala na Caminu, ko sem korak za korakom, kamenček za kamenčkom trenirala popolno prisotnost. Skoraj vsak izdih in vdih sem opazovala in skoraj ni bilo misli ali občutka, ki ju ne bi opazila. Globoko namenjena, da opazujem svoj um sem maširala po najbolj napornih razmerah, a nisem dovolila umu, da bi se potopil v dramo. To ne pomeni, da sem blokirala misli le nisem dovolila, da se moja pozornost potopi v znoju ali npr. superbolečem žulju. Trmasto sem do konca vztrajala v vsem kar mi je prišlo na pot in prav zabavno je bilo opazovati kako so postajali izzivi vedno večji.

Vsak od nas ima namreč določene šibke točke, ki nas odpeljejo s trenutka. A najpogosteje je to bližajoča bolečina. Sama bolečina je lahko že ključ do prisotnosti, a naši mehanizmi so že tako neverjetno močni, da se aktivirajo pred nastankom le te. A na Caminu ti tudi tona analgetikov ne pomaga. Dinamika poti, ljudi in narave se je tako pronicljivo zažirala v vsak del trenutka, da če želiš znova najti svojo ranljivost so ti vrata na stežaj odprta. Zbežiš vedno lahko, a tisti, ki smo vedeli kako dragoceno je vztrajati v poti in globoki dinamiki, ki jo čara, smo se Caminu zaobljubili. S tem pa svoji duši.

Globlje sem se spuščala v svoji prisotnost bolj jasno sem videla kako briljantna je dinamika, ki pelje posameznika do spuščanja ali sprejemanja. Karkoli se je postavilo na poti ljubeče prisotnosti se je na poti počasi ali hitro trgalo, paralo, razblinjalo……enim se zgodi poškodba, drugi se nesrečno zaljubijo, tretje napade mrčes…..komarji ja….Kaj imajo komarji s prisotnostjo?...ste že kdaj poskusili biti povsem prisotni med tem, ko vas komarji pridno srkajo in kot gobe po dežju na vašem čelu rastejo prave bule? Niso lahke, to sem videla na svoje oči, ko so nas ob mlakužah napadale cele čete komarjev s posebnim namenom, da nas spravijo ob pamet. A ko sem se vprašala zakaj se to dogaja nekaterim osebam ob meni, sama pa z njimi nisem imela težav, sem dobila odgovor, da je to odlično pomagalo do tega, da spustijo kontrolo. Ko nas zaje….. en mali komar in nam praktično vzame vso namišljeno kontrolo, se lahko resno vprašamo o tem koliko je sploh vredno še karkoli kontrolirat.

Naj zaključim z Bucked listo, ki sem jo pred leti, ko sem se zavedala kako zelo je pomembno imeti v življenju sanje in strasti, začnem pridno izpolnjevati. Najprej sramežljivo nato vedno bolj kreativno….potovanje, prostovoljstvo, samozadosten dom, čudoviti ljudje…..a kar me letos najbolj prevzame je…… ustvarjanje ZGODB. V vsej svoji biti sem se zavedala, da si želim USTVARJATI ŽIVLJENJE, KI BO POLNO ZGODB. Kajti prav to mi zrcali jasno mejo med delom, ko sem se odločila za zono udobja in delom, ko sem se podala življenju na proti.

Telo mi kar strese od adrenalina, ko pomislim na to kako zelo zanimivo bi lahko živeli. In ko se danes z dobro prijateljico pogovarjava o tem, čemu se mi dogaja tako veliko sprememb v meni slišim glas, ki pravi:« Živi in bodi zrcalo ustvarjalnega toka, ki ga lahko poustvari človek. Pomembno je biti svetilnik v razburkanem morju, ki pa je v resnici danes bolj mlakuža, v kateri se ne dogaja kaj veliko življenja. Pomagaj soustvarjati pogoje, da bo vedno dovolj vetra na voljo, da vas komarji ne bodo požrli žive. No pa saj veš, da so komarji le opozorilo, da se premaknite že! ». In že se začnem glasno smejati ob misli, kako zabavno povezano je v resnici Življenje. 

Light to you, Tjaši.

BUCKED LIST:

 Discovering nature....
Obisk neznanih krajev....
 Poiskati Windows pic...:-)
 Uživanje na plaži po naporni hoji....
 Piti dobrote božje na sredi Španije:-)...
 Beachvolley all around:-)....itakkk.....

Ni komentarjev:

Objavite komentar